h

Grote opkomst bij avond 'Aanpak Armoede in Weert'

12 mei 2017

Grote opkomst bij avond 'Aanpak Armoede in Weert'

Foto: Martijn van den Heuvel / gemeente Weert

De gemeente Weert gaat op initiatief van de SP binnenkort met een 'Aanvalsplan Aanpak Armoede in Weert' komen. Maar om een zo uitgebreid en goed mogelijk plan te maken zijn verhalen en ideeën uit de praktijk belangrijk. Zo’n zestig mensen bezochten daarom gisteren een openbare bijeenkomst in het stadhuis.

Het gaat steeds beter met de economie in Nederland. Maar veel mensen merken daar niets van. Integendeel. De verschillen tussen rijk en arm worden steeds groter en ook in Weert neemt het aantal mensen dat in armoede leeft niet of nauwelijks af. Dat is de SP een doorn in het oog.

Over veel zaken die armoede tegen kunnen gaan heeft de gemeente niets te beslissen, zoals bijvoorbeeld een verhoging van het minimum loon, de bijstand of meer vastigheid in banen. Maar er zijn ook dingen die de gemeente wèl kan doen en de SP wil dat daarin de grenzen van wat kan en mag opgezocht worden.

Het college van Burgemeester en Wethouders vindt dat ook. En betrekt de mensen daar graag bij.

Foto: onbekend / SP
SP raadslid Bert Peterse. ’Omdat zestig mensen meer weten dan één. Omdat in kleine groepjes met een gemengde samenstelling het veilig en vertrouwd is je eigen verhaal te vertellen. Omdat die verhalen en voorbeelden er toe doen. Omdat het opstellen van beleid begint met luisteren. Omdat de gemeente dit voor het opstellen van het Aanvalsplan Aanpak Armoede in Weert zo prima heeft georganiseerd, het plan een stuk beter wordt en verder komt!’

Een geslaagde avond dus met veel goede initiatieven en ideeën. Maar ook met heftige verhalen. Het aanvalsplan wordt in juni door de gemeenteraad besproken en moet vanaf eind dit jaar in werking treden.

U bent hier