h

Weert, Leudal en Nederweert stellen meer geld beschikbaar voor jeugdhulp

2 april 2017

Weert, Leudal en Nederweert stellen meer geld beschikbaar voor jeugdhulp

Foto: Moyan Brenn / Wikipedia Creative Commons

De drie op het gebied van zorg samenwerkende gemeenten in Midden Limburg West steken extra geld in jeugdhulp bovenop het budget dat ze vanuit het Rijk krijgen. Ze verwachten in 2017 niet uit te komen met dit budget en willen de zorg voor de jeugd garanderen.

SP-wethouder Paul Sterk: “Onze kinderen moeten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Dat moeten we niet laten afhangen van de hoeveelheid geld die we als gemeenten van het Rijk krijgen. Investeren in onze jeugd lijkt me een goede investering.”

Ook willen de gemeenten dat professionals in de zorg meer ruimte krijgen en dat het aantal regeltjes omlaag gaat.

Sterk: “We willen al die extra regeltjes in de zorg echt verminderen, zodat de zorginstellingen meer bezig kunnen zijn waar ze voor bedoeld zijn: zorg bieden. Het zijn immers geen administratiekantoren.”

De gemeenten zijn in gesprek met zorgaanbieders om een meerjarenplan te maken. Voor 2017 is de zorg in ieder geval geheel gewaarborgd.

U bent hier