h

Maatregelen nodig bij treiter-rapper?

31 maart 2017

Maatregelen nodig bij treiter-rapper?

Deze week werd bekend dat de rapper Boef zal optreden tijdens het Laatste School Dag (LSD)-festival eind april. Het is mooi om te zien dat dit evenement ieder jaar grootschaliger wordt en daarom nu zelfs plaatsvindt in de Poort van Limburg, maar er is een risico.

Tijdens het festival zal de beruchte rapper Boef optreden. Boef verheerlijkt in zijn teksten drugsgebruik, geweld en criminaliteit.

SP raadslid Jeroen Goubet; ‘Qua smaak wil ik er alleen over kwijt dat ik het geen geweldig voorbeeld vindt voor jongeren die een grote volgende stap in hun leven gaan zetten. Maar verder wil ik me er helemaal niet mee bemoeien. Ik maak me enkel zorgen over de openbare orde. De optredens van Boef kennen helaas een traditie van opstootjes, discriminatie en intimidatie. Het trekt mensen aan die niks met het evenement hebben maar enkel willen keten. Dat is een sfeer die we in Weert niet nodig hebben.’

De SP heeft daarom vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders die aanstaande week beantwoord moeten worden. De signalen kwamen vanuit ROOD, de jongerenorganisdatie van de SP. Ook onder de jeugd in Weert wordt er zeer gemengd gedacht over het optreden.

Eerder vandaag was er gedoe tijdens de daadwerkelijke laatste schooldag, zo erg zelfs dat de directeur van de Philips van Horne moest ingrijpen.

Goubet; 'Eerst Boef nu dit. Het raakt mij omdat ik zelf een leerling van de Philips van Horne ben geweest. Ik ben inmiddels 31 jaar en daarmee in de ogen van de examenkandidaten vast een oude zak, maar vijftien jaar geleden konden we nog rustig een kratje Bavaria in het Stadspark drinken. Oom agent kwam langs en vroeg of dat zodra we gingen de bierdopjes opgeruimd konden worden. In de jaren daarna is het toch te vaak mis gegaan.’

Eindexamens zijn een feest. En een stunt van leerlingen hoort erbij. Maar zodra het niet meer om te lachen is en zelfs de sfeer helemaal omslaat dan moeten problemen in de kiem worden gesmoord.

U bent hier