h

Hoor wie klopt daar...

22 februari 2017

Hoor wie klopt daar...

Op vrijdagavond ging de SP in Weert de wijk in. Dit keer om met bewoners van de wijk Boshoven het gesprek aan te gaan over de belangrijkste verkiezingsthema’s voor de Tweede Kamerverkiezingen. De leden hadden met een flyeractie in de wijk al aangekondigd dat zij aan zouden bellen.

Veel mensen waren positief over de komst van de Weerter SP leden. Er werden dan ook goede gesprekken gevoerd met bewoners van de wijk Boshoven. De gesprekken gingen over uiteenlopende thema’s: onderwijs, AOW, Nationaal Zorgfonds, zorgstelsel, lonen, huren en nog meer.
 

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert
‘’Uit de gesprekken in de wijk blijkt dat een praatje aan de deur gewaardeerd wordt. Maar ook heel duidelijk is dat mensen steeds minder vertrouwen hebben in de politiek, wat ik heel erg vind. Politiek zou er vóór de mensen moeten zijn namens de mensen, democratie is de fundering van de rechtsstaat en de macht van de mensen, niet van de elite. De mensen willen gehoord en begrepen worden, daarom vinden wij het als socialisten juist belangrijk om de wijk in te gaan en gesprekken aan te knopen. Niet alleen rond de verkiezingen, maar het gehele jaar door. En dat we dat doen wordt gewaardeerd.’’ Aldus Ibrahim Doslu, organisatiesecretaris van SP-afdeling in
Weert.
 
Vrijdagavond 24 februari is een tweede deel van de wijk Boshoven aan de beurt. Dan zal een team wederom langs de deuren gaan om met inwoners in gesprek te gaan.

U bent hier