h

SP niet te spreken over deelname gemeente aan bobo-club

18 januari 2017

SP niet te spreken over deelname gemeente aan bobo-club

De SP is niet te spreken over het bericht dat het College van B&W heeft besloten om lid te worden van de PSV-businessclub. Voor de tweede seizoenshelft koopt de gemeente voor vierduizend euro twee ‘business-seats’ om contacten met ondernemers te leggen.

De SP is niet blij. Commissielid Nico van den Bent. ‘Dat je als gemeente je gezicht laat zien op borrels of op andere manieren ‘netwerkt’, allemaal prima. Maar belastinggeld gebruiken om lid te worden van een bobo-club gaat echt een stap te ver. Zeker als je je beseft dat in Weert 400 kinderen in armoede leven. Hoe leggen we dat als SP uit aan al die Weertenaren die het minder hebben en daardoor misschien nog niet eens een kaartje voor een voetbalwedstrijd van PSV kunnen kopen? Niet! Hier past een tik op de vingers.

Het geld wordt gehaald uit een promotiebedrag om de uitgifte van bedrijventerreinen te stimuleren. Dit bedrag van in totaal 60.000 euro is al eerder door de gemeenteraad goedgekeurd. Maar dat betekent niet dat die er niets meer van kan vinden.

De SP stelde daarom vanavond al vragen aan verantwoordelijk wethouder Van Eersel. De wethouder legde uit dat het niet om de plaatsen bij de voetbalwedstrijden gaat. Het gaat om contacten leggen met bedrijven om die naar Weert te halen. Weert wil zich meer en beter richten op Eindhoven maar vindt niet altijd een ingang bij bedrijven. De PSV- business club is daar volgens de wethouder een goede manier voor.’

Foto: Nico van den Bent
De SP is niet overtuigd. Van den Bent, ’ Het besluit is al genomen dus er valt op dit moment weinig meer aan te doen. Maar dat wil zeker niet zeggen dat we het er mee eens zijn. Het College moet zich ondanks alle vast goede bedoelingen realiseren wat voor een beeld ze hiermee neerzet.’ Bij een dergelijk politiek gevoelig besluit is het verstandig om op voorhand in de communicatie duidelijk te maken waarom zo'n besluit genomen zou moeten worden.'

‘Na iedere wedstrijd mag B&W wat ons betreft via een verslag uit gaan leggen wie er waren, met wie er gesproken is en wat het opgeleverd heeft. Met een ‘eindbalans’ als het seizoen over een paar maanden afgelopen is. En als de resultaten niet verbluffend zijn dan moeten we heel snel stoppen met dit soort feestjes’, zo verzekerd Van den Bent.

U bent hier