h

Zorgen over onderhoud openbare ruimte Moesel: is er een groter probleem?

30 januari 2016

Zorgen over onderhoud openbare ruimte Moesel: is er een groter probleem?

Foto: Sjoerd van Hoof / weertdegekste.nl

Tijdens de commissievergadering Ruimte vorige week sprak de SP haar zorgen uit over het onderhoud van de openbare ruimte in Weert. Directe aanleiding waren de zorgen die een inwoner van Moesel aan de gemeenteraad richtte over de slechte stoepen in zijn wijk. Maar de SP krijgt meer klachten....

Vorig jaar werd de buitendienst van de gemeente Weert uitbesteed. De gemeente ging een samenwerking aan met het bedrijf Van Gansewinkel en richtte samen de ‘Reinigingsdienst Weert’ op. 

De SP heeft vorig jaar onder strenge voorwaarden ingestemd met die uitbesteding. SP raadslid Bert Peterse. ‘Daar hoorden strenge afspraken over prestaties bij. De kwaliteit van al het onderhoud zou niet achteruit gaan. Als die prestaties niet gehaald worden dan kan de gemeenteraad de stekker eruit trekken!’

De klachten zijn de laatste tijd legio. Stoepen liggen scheef. Voor een deel komt dat ook omdat de Waterleiding Maatschappij Limburg versneld leidingen aan het vervangen is in Weert (de ene oplossing leidt tot het andere probleem), maar dan nog. Straatverlichting doet het niet en dat op meer plekken dan ooit.

Tijdens de commissievergadering werd door wethouder Litjens bevestigd dat meldingen worden opgespaard voordat er iets gebeurt. Dat kan niet, en dat bevestigde Litjens ook namens het college van Burgemeester en Wethouders. Kapotte lampen, dat moet nu heel snel opgelost worden wat de SP betreft! Hij beloofde verbetering.

Maar ook het feit dat de straatkolken, de putten langs de stoep, in de afgelopen tijd vaak verstopt waren door vallende boombladeren met plassen tot gevolg kwam ter sprake. Wethouder Litjens gaf aan dat hij het probleem ook had gezien. Late en korte bladval door de zachte herfst was de uitleg.

Kortom een aantal zaken waarop volgens de SP snel actie nodig is.  Een paar opstartproblemen zijn te vergeven maar de uitbesteding van debuitendienst mag niet leiden tot een achteruitgang van het onderhoud. De ‘testfase’ is nu wel voorbij. Als er grote problemen blijven bestaan dan zal de SP snel in actie komen.

U bent hier