h

Gemeente biedt Swinnen nieuw perceel aan

21 oktober 2015

Gemeente biedt Swinnen nieuw perceel aan

Foto: Nico van den Bent

De gemeente heeft vleesverwerker Swinnen in de Weerter wijk Leuken een stuk bouwgrond aangeboden op industrieterrein De Kempen. De SP zet zich al jaren in voor verplaatsing van het bedrijf uit de wijk omdat dit in ieders belang is. Struikelblok was altijd het geld maar door een bijdrage van de provincie aan de mogelijke herontwikkeling van de huidige locatie lijkt alles in een stroomversnelling te komen.

Aan het aanbod van de gemeente zit ook een subsidie vast. Voorwaarde is wel dat het bedrijf haar zaken financieel op orde heeft. Swinnen heeft in het verleden al vaker aangegeven best te willen verhuizen maar dit moet voor het bedrijf uiteraard wel financieel haalbaar zijn. Daar doet het bedrijf op dit moment zelf nog onderzoek naar.

Een en ander werd gisteren tijdens de commissievergadering Ruimte bekend naar aanleiding van vragen van de SP.

De SP zette zich eerder dit jaar samen met Weert Lokaal al in voor  verplaatsing toen bekend werd dat de provincie twee miljoen euro beschikbaar wil stellen voor herontwikkelingen in de wijk Leuken waaronder dus ook een verplaatsing van Swinnen kan vallen. Het bedrijf is midden in de woonwijk gevestigd wat veel overlast van stank, verkeer, laden en lossen en herrie voor omwonenden met zich meebrengt.

De SP realiseert zich dat de kogel nog niet door de kerk is maar is zeker blij met de laatste onwtikkelingen.

U bent hier