h

SP steekt medewerkers V&D hart onder de riem

27 januari 2015

SP steekt medewerkers V&D hart onder de riem

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Vorige week werd bekend dat warenhuis V&D haar personeel vraagt om bijna zes procent van hun salaris in te leveren omdat het niet goed gaat met het bedrijf. Medewerkers uit Zuid-oost Nederland kwamen vanavond in het FNV-gebouw in Weert bijeen om te bespreken of men in verzet wil komen. De SP was er ook om hen een hart onder de riem te steken en deelde een pamflet uit.

Een twintigtal mensen kwam vanavond naar Weert en ze waren blij verrast de SP te zien. Ook de organiserende FNV vond het een mooi gebaar.

Een distributiemedewerker uit Den Bosch ‘Ik werk al bijna 44 jaar voor V&D’. Samen met twee collega’s rookt hij bij aankomst een sigaretje voor de ingang. ‘Mensen zoals wij drieën hebben het bedrijf opgebouwd. Ik heb al geen directeurssalaris. Aan de ene kant trekt de regering je een poot uit en aan de andere kant moet ik loon inleveren. In plaats van bedankt voor jarenlange inzet krijgen we dit. Dat steekt´

‘Onzin dat ze hier nu plotseling mee komen. Ze weten al jaren dat het niet goed gaat. Onzinnige aanbiedingen die niet bij de vraag passen,’ roept een verkoopmedewerkster die ondertussen naar binnen loopt.

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Op het pamflet prijkt ‘stop de uitverkoop van werknemers’. Met een boodschap van Emile Roemer. ‘Medewerkers verdienen het niet om in de uitverkoop te worden gedaan. Het is terecht dat jullie in actie komen. De SP staat achter jullie!’

Weert heeft symphatie voor stakers Albert Heijn

Loonoffer V&D ordinaire kaasschaafreactie

U bent hier