h

SP blij met steun Provincie voor KMS-terrein

10 november 2014

SP blij met steun Provincie voor KMS-terrein

De SP is blij met de steun vanuit de Provinciale Staten die een nieuwe invulling van het KMS-terrein gemakkelijker maakt. De van Horne kazerne komt eind dit jaar leeg te staan en een brede meerderheid in het Limburgs parlement wil dat de provincie de gemeente meer gaat helpen .

Een motie van VVD Statenlid Anton Kirkels uit Weert die het college van Gedeputeerde Staten (het provinciebestuur) daartoe oproept werd vrijdag door een grote meerderheid aangenomen. De SP in het Limburgs parlement steunde de motie.

Wethouder Paul Sterk is ook blij zo verteld hij in een interview met L1. De provinciale steun geeft initiatieven, zoals die van Stichting Scarabee om het terrein nieuwe functies te geven meer kans. De gemeentwil het terrein namelijk niet zelf kopen van de landelijke overheid omdat de beheer- en energiekosten alleen al meer dan een miljoen euro per jaar zouden bedragen.

Het Limburgs Parlement met uitzondering van de PVV wil dat het rijk het terrein voor het symbolische bedrag van één euro aan de Provincie verkoopt.

In de visie van de gemeente die gedeeld wordt door Scarabee moet het terrein sociaal-maatschappelijke funties krijgen op het gebied van cultuur, sport, recreatie, onderwijs, toerisme enzovoorts. Met de steun van de provincie komt dat streven een stuk dichterbij.

Er is ook nog steeds interesse van het COA (Centraal  Orgaan Asielzoekers) in het kazerneterrein. De gemeente Weert heeft eerder duidelijk uitgesproken geen asielzoekerscentrum in de van Horne Kazerne te willen. De gemeente heeft daar echter als het erop aankomt niets over te zeggen. Als het COA besluit om asielzoekers in de KMS te plaatsen dan zal dat gebeuren.

Er is wel bekend dat er gesprekken zijn geweest tussen het COA en Stichting Scarabee om het terrein mogelijk samen te gebruiken.

Teleurstelling over sluiting KMS

U bent hier