h

Teleurstelling over sluiting KMS

27 juni 2012

Teleurstelling over sluiting KMS

Nu een meerderheid in de Tweede Kamer van VVD, CDA en PvdA de Koninklijke Militaire school (KMS) het plan van minister Hillen om de kazerne te sluiten steunt, lijkt dat zo goed als zeker. De SP is teleurgesteld voor het personeel en ook voor Weert.

Hoewel de SP begrijpt dat er door de bezuinigingen bij defensie kazernes sluiten is het een bittere pil voor Weert. Maar de partijen die lokaal het hardst riepen de KMS te willen behouden, blijken in Den Haag nu faliekant voor sluiting.

De SP was in Den Haag niet aanwezig bij het debat vanwege andere prioriteiten. ´Dat was anders geweest als we met volle overtuiging ons hadden kunnen verzetten tegen de sluiting van Weert. Wel hebben we in eerder debat en op andere plekken aangedrongen op een plan om regio’s waar defensie vertrekt te compenseren met andere rijksactiviteiten.´ aldus een fractiemedewerker van de SP in de Tweede Kamer.

Mogelijk vertrek KMS uit Weert

 

U bent hier