h

´Hèhè, eindelijk een partij die er ook is als er geen verkiezingen zijn!’

11 oktober 2014

´Hèhè, eindelijk een partij die er ook is als er geen verkiezingen zijn!’

De SP kreeg vandaag veel positieve reacties op de markt tijdens het uitdelen van de nieuwste Weerter SP-krant. Veel mensen hebben vertrouwen in de SP en in wethouder Paul Sterk wiens foto op de voorkant van het blaadje staat.

Toevallig liepen de Weerter SP’ers de voorzitter van de SP afdeling Alkmaar tegen het lijf. Die vond het een leuk idee om de wethouder via een krantje op de markt, tussen de mensen voor te stellen.

Uiteraard maakten veel mensen zich zorgen over het begrotingstekort van de gemeente. De verhoging van de hondenbelasting en het willen afschaffen van het schoolzwemmen waren veel gehoorde klachten.

De SP’ers namen ruim de tijd om mensen uit te leggen hoe de politiek en de begroting werkt: het college van B&W doet voorstellen in de begroting maar de gemeenteraad kan die aanpassen. De SP is dat zeker van plan, maar toch was er ook opvallend veel begrip dat het geld ergens vandaag zal moeten komen en dat waarschijnlijk niet alles wat de gemeente doet overeind te houden is.

SP bestuurslid Nico van den Bent: ‘Ik kwam een man tegen die riep hè hè, eindelijk een politieke partij die niet alleen in verkiezingstijd om je stem komt bedelen maar ook daarna zaken aan het volk uit durft te leggen. Kijk, daar doe je het nou voor!’

U bent hier