h

SP, Weert Lokaal en VVD stevig op weg naar nieuw stadsbestuur

17 april 2014

SP, Weert Lokaal en VVD stevig op weg naar nieuw stadsbestuur

SP, Weert Lokaal en VVD hebben bijna een akkoord bereikt over een nieuw stadsbestuur. Over de wensen en doelen is op alle vlakken inmiddels overeenstemming bereikt. Halverwege mei is de installatie van het nieuwe bestuur voorzien.

Het punt ‘zorg’ is heel bewust boven de onderhandelingen uit getild. De komende jaren wordt de gemeente verantwoordelijk voor een heel groot deel van alle zorgtaken die er zijn. Deze nieuwe taak is te belangrijk voor politieke onenigheid zo vinden de onderhandelaars. De drie partijen, SP, Weert Lokaal  en VVD vragen de andere partijen die niet gaan meebesturen in Weert daarom ook om hun inbreng zodat er een brede steun voor grondbeginselen in zorg kan komen .

SP’er Jeroen Goubet; ’Over een onderwerp dat zo belangrijk is moet geen politiek gedoe ontstaan.  Vlak na de verkiezingen bleek dat alle partijen vinden dat de zorg ‘het’ thema voor de komende jaren is. We willen daarom met de gehele raad grondbeginselen afspreken over hoe de zorg voor iedereen die dat nodig heeft gewaarborgd gaat worden. Dat zou uniek zijn.'

Er is overigens al overeenstemming tussen SP, Weert Lokaal en VVD over hoe de zorg beter kan en moet. 'Met of zonder ieders steun, dit willen we en gaan we doen. Maar we bieden iedereen nu de kans om het nog beter te maken'. Aldus Goubet.

Het idee is om na Pasen de puntjes op de i te zetten en het akkoord voor te leggen aan in ieder geval de leden van de SP en Weert Lokaal.

'De SP leden krijgen het laatste woord over het akkoord dat we sluiten' aldus Jeroen Goubet. 'Ik heb samen met Bert Peterse het mandaat voor deze onderhandelingen en we dragen ook samen de verantwoordelijkheid. Maar uiteindelijk beslissen de SP-leden vanzelfsprekend over ons resultaat.'

De ledenvergadering vindt plaats op 1 mei. De reden dat er nog best wat tijd na de afronding van de onderhandelingen en de beëdiging van het nieuwe college zit is dat de paasvakantie en de verhuizing naar het nieuwe stadhuis ook vertraging opleveren.

Het is de bedoeling dat later voldende maand SP, Weert lokaal en VVD het bestuur van Weert overnemen.

U bent hier