h

SP nog nooit zo groot in Weert!

20 maart 2014

SP nog nooit zo groot in Weert!

De SP heeft gisteren een mooie verkiezingsoverwinning geboekt in Weert. De socialisten groeien van drie naar vier zetels in Weert, zijn de PvdA voorbij en zijn daarmee samen met Weert Lokaal  de winnaar. 

De SP is blij met de winst, maar de grote overwinning is voor Weert Lokaal. SP lijsttrekker Jeroen Goubet, ´Weertenaren hebben nog nooit zo veel voor de SP gekozen, maar het is Weert Lokaal die nu aan zet is. Er zijn veel mogelijkheden, de huidige coalitie heeft nog steeds een meerderheid, kiest Weert lokaal voor een coalitie van de drie winnaars die samen ook een meerderheid hebben, wij zijn bereid om over alles en met iedereen te praten.´

De grootste winnaar is dus de enige lokale partij Weert Lokaal die van vijf naar acht zetels gaat. De VVD leidt een enorm verlies in Weert en gaat van negen naar vijf zetels. Het CDA blijft stabiel op zes. D66 blijft ook nagenoeg gelijk in het aantal stemmen, maar pakt er wel net een zetel bij en groeit van twee naar drie.De SP wordt de vierde partij van drie naar vier. De PvdA verliest matig en gaat van van vier naar drie. Groen Links weet geen zetel te behalen en haalt zelfs fors minder stemmen dan vier jaar geleden.

U bent hier