h

Jonge raadskandidaten leggen elkaar het vuur aan de schenen tijdens ‘Raise Your Voice’

7 maart 2014

Jonge raadskandidaten leggen elkaar het vuur aan de schenen tijdens ‘Raise Your Voice’

Jonge kandidaten van alle partijen in Weert hebben het initiatief genomen om een eigen debatavond te organiseren. De jongeren gaan elkaar het vuur aan de schenen leggen over thema’s die voor de jeugd belangrijk zijn tijdens de komende verkiezingen.

SP lijsttrekker Jeroen Goubet: “Wel of niet handhaven van de nieuwe alcoholleeftijd in Weert? Cameratoezicht op de Oelemarkt? De Bosuil verkopen? Samenvoegen van sportclubs? Genoeg woonruimte voor jongeren?Noem maar op. Maar wij als jonge kandidaten willen vooral de discussie aangaan aan de hand van vragen of stellingen uit het publiek.”

Thomas van Gemert, initiatiefnemer en nummer 6 op de lijst van de VVD: “Alle politieke partijen in Weert vinden het belangrijk dat er meer jongeren naar de stembus gaan. Als je als jongere gaat stemmen, kun je meebeslissen over onderwerpen die ook voor jou van belang zijn. Wij als jonge kandidaten willen dat jongeren hun stem op 19 maart laten horen. Daarom dus Raise Your Voice.”

‘Raise Your Voice’ vindt plaats op donderdag 13 maart in Café De Brouwer aan de Oelemarkt in Weert. Vanaf 19.30 uur staan de deuren open en vanaf 20.00 uur start de discussie. Gespreksleider van deze avond is Jan Leenders, oud-docent aardrijkskunde aan de Philips van Horne. Aan het debat nemen de volgende jonge kandidaten deel: Thomas van Gemert (nr. 6, VVD), Nicky Linskens (nr. 4, CDA), Suzanne Winters (nr. 3, Weert Lokaal), Ankie Vanderfeesten (nr. 5, PvdA), Jeroen Goubet (nr. 1, SP), Martin van Montfort (nr. 7, D66) en Dwayne Heuvelmans (nr. 14, GroenLinks).

De toegang voor het evenement op 13 maart is gratis.

U bent hier