h

Coalitieonderhandelingen begonnen

23 maart 2014

Coalitieonderhandelingen begonnen

Zaterdagochtend schoven alle Weerter partijen die gekozen zijn in de gemeenteraad bij elkaar aan tafel om te beginnen met het vormen van een nieuw bestuur. Namens de SP gaan de herkozen raadsleden Jeroen Goubet en Bert Peterse onderhandelen.

Weert Lokaal neemt volgens goed gebruik als nieuwe grootste partij het voortouw in de onderhandelingen. Weert Lokaal heeft ervoor gekozen om een informateur aan te stellen. Een informateur is iemand die gaat bekijken welke partijen bij elkaar passen. In de komende week gaan er daarom gesprekken met de diverse partijen apart plaatsvinden.

De SP gaf aan graag mee te willen praten over een Weerter bestuur met de socialisten erin. Jeroen Goubet:” we hebben gewonnen in Weert, in procenten zelfs het meest van alle partijen. Dat de SP en Weert Lokaal zo winnen geeft aan dat de mensen vinden dat het socialer moet want ik ken Weert Lokaal als een partij met ook een hele sterke sociale agenda. Dat past, maar op andere gebieden is er verschil. Daarover moeten we gaan praten, daarover moeten afspraken komen. Daarbij wordt het financieel heel moeilijk de komende jaren. Wij gaan niet zomaar tekenen bij het kruisje  en dat heb ik zaterdag ook duidelijk gezegd.’

Pas na die gesprekken in de komende week zal duidelijk worden welke partijen echt met elkaar gaan onderhandelen. De informateur sprak gisteren het doel uit om uiterlijk binnen een maand het nieuwe gemeentebestuur rond te hebben.

U bent hier