h

Nationale Ombudsman gaat ook Risse onderzoeken

18 juni 2013

Nationale Ombudsman gaat ook Risse onderzoeken

Aan het werk bij sociale werkvoorziening De RisseDe Nationale Ombudsman gaat ook onderzoek doen naar misstanden bij De Risse. De ombudsman heeft uit het hele land signalen gekregen dat werknemers onder druk gezet worden. De SP kreeg die vorig jaar ook al van werknemers en andere betrokkenen bij De Risse en vroeg aan wethouder Litjens of er ook onderzoek bij de Weerter sociale werkvoorziening plaats gaat vinden.

Dat gaat nu dus gebeuren. De SP zet zich al sinds jaar en dag in voor een goede sociale werkvoorziening. Werknemers in de WSW moeten in een beschermde omgeving een nuttige bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren en ook dat gevoel krijgen. Dat moet boven productiedoelen en winstcijfers gaan. Steeds vaker in het land schijnt dat andersom te zijn niet in de laatste plaats door bezuinigingen of de dreiging daarvan.

Het gaat bij de Risse stukken beter dan pak ‘m beet tien jaar geleden maar vorig jaar kwamen er toch weer signalen dat er dingen niet goed gaan en werknemers onder druk gezet worden.

De SP hoopt dat het onderzoek van de ombudsman opnieuw tot verbeteringen zal leiden. Het onderzoek moet nog dit jaar afgerond zijn.

Mismanagement bij Risse-afdeling

U bent hier