h

SP: Uitleg Burgemeester over camera’s Boender onvoldoende

29 april 2013

SP: Uitleg Burgemeester over camera’s Boender onvoldoende

De SP fractie Weert vindt de toelichting die de Burgemeester heeft gegeven over het cameratoezicht aan de Boender onvoldoende. De partij vraagt schriftelijk om meer informatie, met name om wat er is gedaan om te voorkomen dat camera’s zouden moeten worden geplaatst.

SP-raadslid Bert Peterse stelde tijdens de vergadering van de commissie Algemene Zaken een aantal vragen. Peterse: “Cameratoezicht is een uiterste middel, als alle andere maatregelen zijn genomen en er geen resultaat is. Onze fractie wil graag van de Burgemeester weten hoe de verstoring van de openbare orde zich aan de Boender heeft opgebouwd. En belangrijker, wat er aan is gedaan om de boel te sussen. Zonder die uitleg en verantwoording, is het onmogelijk een goed oordeel te vellen in hoeverre het cameratoezicht als uiterste middel nodig was.”

Tijdens de commissievergadering gaf de Burgemeester aan wel over de gevraagde informatie te beschikken, maar deze onder geheimhouding te willen verstrekken. Peterse: “Juist bij dit onderwerp is openbaarheid gebaat. Bovendien gaf de Burgemeester zelf aan dat de gevraagde informatie openbaar is. Dat deze informatie niet openbaar wordt gedeeld is een kwalijke zaak en belemmerd de controlerende taak van de gemeenteraad en het publieke debat over cameratoezicht.”

De socialisten stellen ook voor om onafhankelijk advies in te winnen bij specialisten over de inrichting van het terrein aan de Boender en de omgeving.

SP stelt vragen over cameratoezicht op de openbare weg - 9 april 2013

U bent hier