h

SP en PvdA zetten vraagtekens bij fusie Risse en Westrom

25 maart 2013

SP en PvdA zetten vraagtekens bij fusie Risse en Westrom

De fracties van SP en PvdA in Weert hebben vragen gesteld over fusiebesprekingen tussen de sociale werkvoorzieningen van Weert, De Risse, en Roermond, Westrom.

De linkse politici willen weten of het klopt dat er met toestemming van de wethouders in het bestuur besprekingen zijn en wat de uitgangspunten van de fusie zijn. De partijen zijn gepikeerd omdat zij niet zijn geïnformeerd en via een raadslid uit Nederweert van deze verregaande stappen moesten vernemen. Ook wordt er gevraagd of er tegelijk met de fusie ook bezuinigingen doorgevoerd zullen worden en wie er verantwoordelijk is voor het fusieproces, de gemeentes of de sociale werkplaatsen zelf?

Bij beide bedrijven werken in totaal ongeveer 2500 mensen, waarvan het grootste gedeelte een fysieke, verstandelijke of psychische beperking heeft. De bedrijven werken al op verschillende gebieden intensief samen.

In Nederweert heeft de PvdA ook vragen aangekondigd. In beide gemeenten moet het college dinsdag antwoorden geven

U bent hier