h

Blowverbod voorlopig geschrapt

6 maart 2013

Blowverbod voorlopig geschrapt

Het zogenaamde blowverbodsbord in Amsterdam is een gewild object onder 'verzamelaars'De politie deelt voorlopig geen bonnen uit als iemand in Weert in het openbaar blowt. Dat schrijft burgemeester Heijmans aan de SP in een antwoord op een brief de socialisten eerder stuurden.

Onlangs oordeelde een rechter in Rotterdam dat door gemeentes opgelegde blowverboden niet mogen.

De SP zag in 2006 de invoering van het blowverbod in Weert al niet zitten. Toenmalig burgemeester Niederer voerde het met veel spierballentaal in. De suggestie wordt gewekt dat de veiligheid verbeterd wordt terwijl echte drugsoverlast, die eigenlijk altijd door harddrugsgebruikers wordt veroorzaakt, niet wordt aangepakt met de maatregel. Bovendien is het verbod niet te handhaven en worden problemen als ze er al zijn niet bij de bron aangepakt. De GGZ deelde de mening van de SP trouwens.

De SP wilde daarop begin februari van burgemeester Heijmans weten welke consequentie de uitspraak van de rechter heeft voor het in Weert geldende blowverbod. Dat wordt voorlopig niet gehandhaafd.

De burgemeester wil voorlopig nog niet voorstellen om het blowverbod uit de Weerter Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te schrappen omdat hij verdere procedures verwacht.

handhaaft Weert het blowverbod?

U bent hier