h

Ron van Raaij nieuwe voorzitter SP

23 november 2012

Ron van Raaij nieuwe voorzitter SP

Ron van Raaij.Ron van Raaij is gisteren door de ledenvergadering van de Weerter SP gekozen tot nieuwe voorzitter van de afdeling. Ook werden de zittende bestuursleden herkozen op Paul Lempens na die na meer dan vijftien jaar afscheid nam van het bestuur.

Ron van Raaij woont in Boshoven en was een tiental jaar geleden ook al actief als bestuurslid. Door de actie die de SP in de afgelopen twee jaar samen met bewoners van de wijk Boshoven voerde voor een oplossing van geluidsoverlast werd hij opnieuw actief in de afdeling. Ook speelde hij in de aanloop naar de Kamerverkiezingen eerder dit jaar een belangrijke rol als lokale campagneleider.

De ledenvergadering koos Ron unaniem als nieuwe voorzitter. Verder werden in het bestuur herkozen Bert Peterse als organisatiesecretaris, Jeroen Goubet vanuit zijn nieuwe functie als fractievoorzitter, Henny Schappin als penningmeester en Hennie Beliën als vertegenwoordiger van de SP ledenwerkgroepen in Cranendonck en Nederweert. Afscheid werd genomen van Paul Lempens die na vijftien jaar het stokje doorgeeft.

De leden spraken ook over de raadsverkiezingen in 2014. Er werd een discussie gevoerd over aan welke kwaliteiten kandidaat SP-raadsleden zouden moeten voldoen. Aan de hand van deze eisen gaat het nieuw gekozen bestuur aan de slag om met een goede kandidatenlijst te komen. Afgesproken werd dat in maart volgend jaar de stand van zaken opnieuw met de leden wordt besproken.

Alle leden waren het erover eens dat in 2014 de Weertenaren weer op een stevige SP lijst moeten kunnen stemmen. Onder het genot van een drankje werd daar vervolgens nog eens over nagepraat.

U bent hier