h

Initiatiefvoorstel VVD en SP verkeersveiligheidonderwijs overgenomen

27 september 2012

Initiatiefvoorstel VVD en SP verkeersveiligheidonderwijs overgenomen

De SP en de VVD kregen gisteren steun van de hele gemeenteraad om de bezuiniging op verkeersveiligheidonderwijs op de Weerter basisscholen terug te draaien.De partijen vinden het belangrijk dat er niet bezuinigd wordt op de veiligheid van kinderen.

Jammer genoeg ging het debat in de gemeenteraad bijna niet over het voorstel zelf, de hele gemeenteraad steunde het, maar over uit welk potje het betaald moet worden. Men vond dat niet duidelijk in het voorstel van de twee partijen. Maar VVD raadslid Bert Lempens bracht de discussie weer terug naar waar het om gaat: ‘Dit is er eigenlijk een beetje doorheen geschoten toen we alle bezuinigingen eerder dit jaar vaststelden, en op deze manier proberen we dat weer te herstellen.’

Het verkeersonderwijs voor de basisscholen zal worden betaald uit het potje ‘verbeteren veiligheid’. Vorig jaar besloot de gemeenteraad om per jaar 250,000 euro opzij te zetten voor het verbeteren van veiligheid in Weert.

Geld voor het verkeersonderwijs is er voor 2012 en 2013. Daarna vinden beide partijen dat het weer gewoon opgenomen moet worden in de begroting.

U bent hier