h

Gesol met speciale leerlingen en nodeloze bureaucratie

3 juni 2012

Gesol met speciale leerlingen en nodeloze bureaucratie

Van de week werd bekend dat de bezuiniging van een ton op het leerlingenvervoer is gehaald doordat de uitslag van de aanbesteding goedkoper uitviel. Een nieuwe vervoerder zal het voor een lagere prijs verzorgen. Via deze omweg is de versobering van het vervoer voor gehandicapte kinderen van de baan. Dat resultaat is goed, maar er blijven zorgen en het zinloze gesol met deze groep verdient een lelijkheidsprijs.

Twee dagen voor de uitslag van de aanbesteding heeft de gemeenteraad de verordening aangepast, waardoor veel kinderen buiten de boot zouden vallen. De grens waarop het recht op vervoer automatisch zou gelden, werd verhoogd van 2 naar 6 kilometer. De SP was tegen deze bezuiniging en tegen de wijziging van de verordening.

De goedkopere prijs van vervoerder Connexxion betekent dat de uitspraak van de gemeenteraad moet worden gevolgd en de afgelopen woensdag nog aangenomen verordening waarin de grens van 2 naar 6 kilometer ging, moet worden aangepast. Woordvoerder Paul Lempens: "Hopelijk lukt dat voor de zomer, anders wordt het september. Beetje lullig voor nieuwe leerlingen die zo misschien een paar weken geen vergoeding hebben of het pas achteraf krijgen. Nodeloze bureaucratie en gesol met bijzondere kinderen." Voor bestaande leerlingen is er hierdoor geen effect, want er zou een overgangsjaar zijn.

Lempens is wel teleurgesteld in de houding van D66, VVD, CDA en WeertLokaal. "Helaas heeft de raad weer niet naar de SP geluisterd afgelopen week, dan hadden ze het niet zo omslachtig hoeven te regelen. Dit betekent weer een hoop werk voor de ambtenaren en bureaucratie. Wij waren tegen de bezuiniging en tegen de verordening, net als de PvdA."

Lempens hoopt wel dat de kwaliteit wordt gegarandeerd, nu lokale vervoerder Princen het leerlingenvervoer niet meer mag uitvoeren en een mega-vervoerder het overneemt. Bij slechte prestaties moet er volgens de SP een boete worden opgelegd.

Al met al is een felicitatie aan de ouders op zijn plaats. Hun inspanningen en acties hebben effect gehad. Nu is het nog even wachten op de reparatie in een nieuw raadsvoorstel.

U bent hier