h

Weert krijgt stadspas

23 maart 2012

Weert krijgt stadspas

De gemeentewerf zoals zichtbaar vanaf de A2. Foto 2M mediaproducties.De SP juicht de komst van de stadspas in Weert toe. In juli krijgen alle huishoudens een pas ter vervanging van de huidige knipkaart voor de milieustraat. In september krijgen alle inwoners van 16 jaar en ouder een dergelijke pas. Naast gemeentelijke diensten is het de bedoeling dat semi-publieke diensten, sociaal-culturele instellingen en commerciële partijen aan de pas gaan deelnemen.

“Deze pas biedt volop kansen voor Weert, haar inwoners en haar ondernemers,” zegt SP-raadslid Bert Peterse. “Voor de inwoners neemt het gemak toe. Straks heb je hopelijk één pasje waar mee je kan parkeren, je boeken bij de bibliotheek leent of het Munttheater mee bezoekt. Als winkeliers mee gaan doen, zijn er allerlei acties te bedenken. Hiermee wordt het voor mensen aantrekkelijk een dergelijke pas te hebben en is de kans groter dat Weert meer mensen aantrekt die langer in het centrum blijven en daar meer besteden. Hiermee wordt de economische structuur versterkt en biedt dat kansen voor ondernemers.”

In juli ontvangt ieder huishouden een stadspas. In het begin is deze pas alleen voor de milieustraat te gebruiken als vervanger van de huidige knipkaart. Het activeren van andere diensten op stadspas wordt verder uitgewerkt.

U bent hier