h

100 kleurplaten voor kinderen speciaal onderwijs

11 februari 2012

100 kleurplaten voor kinderen speciaal onderwijs

passend onderwijs bezuinigingenSP-raadslid Paul Lempens heeft donderdagavond aan de oudercommissie van de Widdonckschool honderd kleurplaten aangeboden. Het is een actie tegen de bezuinigingen op het 'passend onderwijs' van 300 miljoen.

De SP maakt zich grote zorgen over de kwaliteit van het onderwijs, nu de regering 300 miljoen euro wil korten op op de ondersteuning van leerlingen met een stoornis of beperking. De kamerfractie heeft daarom een speciaal door Len Munnik ontworpen kleurplaat gemaakt die kinderen in kunnen kleuren. De SP hoopt dat zoveel mogelijk leerlingen met de plaat aan de slag gaan.

De wet Passend Onderwijs wordt in maart in de kamer behandeld. De verzamelde kleurplaten worden daaraan voorafgaand aangeboden aan minister Van Bijsterveldt van Onderwijs aangeboden, als protest tegen haar plannen.

Leerlingen of ouders die de kleurplaat niet hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met de SP-afdeling via weert@sp.nl
De plaat is ook te downloaden op https://sp.nl/service/120202Kleurplaat.pdf

Kleurplaat downloaden

U bent hier