h

Programma en sprekers avond over veiligheid bekend

4 november 2011

Programma en sprekers avond over veiligheid bekend

een veilig gevoel voor iedereen, wie wil dat nou niet?Op vrijdag 14 november organiseren de VVD en de SP een thema-avond over veiligheid. De mensen vinden veiligheid heel vaak het belangrijkste thema waar de politiek zich mee bezig moet houden. Maar wat kan en mag de politiek, en wat kunnen en mogen de mensen?

Op vragen over de veiligheid in onze samenleving heeft bijna iedereen een mening en een antwoord, maar oplossingen blijken vaak niet zo eenvoudig. De SP en de VVD organiseren daarom een thema-avond over veiligheid. Want veiligheid gaat over oplossingen voor problemen en niet over politiek.

Een drietal interessante sprekers zullen voor gespreksstof zorgen;

  • Frits Neijg van Lier is oud korpschef van de politie in Weert en staat kritisch tegenover de toenemende rol van particuliere beveligings(bedrijven) in onze samenleving.
  • Chris Baerveldt is socioloog en criminoloog verbonden aan de Universiteit van Utrecht. Hij vindt dat de politiek zich teveel bemoeit met veiligheid en zich teveel laat verleiden tot schijnoplossingen zoals ‘hardere straffen’. Hij ziet meer in straffen direct gericht op het misdrijf, maar vooral oof veel sneller straffen.
  • Vincent Zijnenberg is wethouder integrale veiligheid in Roermond, een stad met een relatief groot veiligheidsprobleem aldus de AD misdaadmeter. Vriend en vijand roemen zijn aanpak. Wat is zijn geheim?

Na een introductie door ieder van deze drie sprekers zal de avond vooral uit discussie bestaan. Tussen bezoekers onderling en uiteraard tussen bezoekers en de sprekers. Ook de nieuwe burgemeester Heijmans en diverse Weerter gemeenteraadsleden zullen aanwezig zijn.

De avond vindt plaats op maandag 14 november aanstaande vanaf 19.30 tot 22.00 uur in de raadszaal van het Weerter Stadhuis. De toegang is uiteraard voor iedereen geheel vrij. Vanaf kwart over zeven is de zaal open.

een veilig gevoel voor iedereen, wie wil dat nou niet?

VVD en SP organiseren avond ´Veiligheid is van ons allemaal

U bent hier