h

SP blij met plannen voor treinstations in Baexem en Haelen

30 september 2011

SP blij met plannen voor treinstations in Baexem en Haelen

het treinstation in WeertDe SP is blij met de plannen van vervoerder Veolia om vanaf 2015 treinen te laten stoppen in Baexem en Haelen in buurgemeente Leudal. Verbetering van de bereikbaarheid per trein is goed voor Weert en voor heel Midden Limburg.

De SP kwam al eerder met het idee voor een treinstation in Baexem en/of Haelen zowel in de provincie als lokaal. Veolia heeft nu een plan ingediend bij minister van Infrastructuur en Milieu Schultz van Haegen om de stoptrein tussen Maastricht en Roermond door te laten rijden naar Weert met twee nieuwe stations in Haelen en Baexem.

‘Stations in Baexem en Haelen dragen ook bij aan de bereikbaarheid van Weert ‘,aldus Weerter SP- raadslid Jeroen Goubet. ‘En wanneer inspanningen aan beide kanten van de Nederlands-Belgische grens in de toekomst beloond worden en er ook personentreinen tussen onze stad en Neerpelt gaan rijden wordt Weert een echt openbaar vervoerknooppunt. Bovendien kunnen goede treinverbindingen in Midden-Limburg een alternatief zijn voor nieuw asfalt’.

De SP ziet in de nieuwe stations geen bedreiging voor de intercitystatus van Weert waarover zo nu en dan zorgen de kop op steken. De NS gaf eerder dit jaar na de eerste berichten over de sluiting van de KMS aan geen aanleiding te zien om de intercitystatus nader te onderzoeken. “De intercity zal gewoon blijven stoppen op station Weert” aldus een woordvoerster van de NS in eind mei in reactie op een vraag van nieuwswebsite Weertdegekste.nl

Station Maarheeze open, bus 173 blijft

U bent hier