h

SP wil bezuinigin​gen De Risse bespreken

22 maart 2011

SP wil bezuinigin​gen De Risse bespreken

Armoede werkt niet!De SP wil dat de bezuinigingen bij de Risse worden besproken in de gemeenteraad. Er is onrust onder de medewerkers naar aanleiding van de aangekondigde landelijke bezuinigingen en wat dat voor de Risse-medewerkers betekent.

Raadslid Paul Lempens: “Ik weet van andere gemeenteraden dat zij goed worden betrokken bij het uitwerken van scenario's voor de werkvoorziening. Ik zou dat in Weert ook graag zien. Dit moet niet alleen aan De Risse zelf, de ambtenaren en de bestuursleden worden overgelaten.”

De SP wil ook de verslagen van het bestuur van het werkvoorzieningsschap weer ontvangen. “ In 2004 heeft de raad al over
haar rol bij de Risse duidelijke uitspraken gedaan. De huidige wethouder heeft als raadslid met ons samen een tweetal unanieme moties aangenomen gekregen over het betrekken en het informeren van de raad.”

Een aantal specifieke vragen waarop de SP antwoord wil:

  • Klopt het dat het vervoer naar het werk als een van de bezuinigingen wordt bekeken, en wat betekent dit? Hier is onrust over bij mensen die er van afhankelijk zijn en geen alternatief hebben. Hoeveel mensen betreft het? Kunnen we hier richting aan geven?
  • Klopt het dat het accent komt te liggen bij mensen die het meeste perspectief buiten De Risse hebben?
  • Klopt het dat er een nieuwe directeur is aangenomen voor een bedrijfsonderdeel van De Risse en hoe verhoudt zich dat tot de bezuinigingen? Is het bestuur hierover gekend?

Aan de poort bij de Risse: actie tegen bezuinigingen sociale werkvoorziening

U bent hier