h

SP sluit jaar opnieuw af met ledenwinst

21 december 2010

SP sluit jaar opnieuw af met ledenwinst

Opnieuw is de SP Weert in het afgelopen jaar gegroeid. Flink gegroeid zelf waardoor het aantal SP’ers in Weert inmiddels de tweehonderd nadert.

De SP is blij met het resultaat. Voor het elfde jaar op rij krijgt de partij er in Weert leden bij.

Groei op zich is in het afgelopen jaar al een goed resultaat. 2010 begon niet gemakkelijk voor de SP. Begin dit jaar was er landelijk een dalende lijn in het aantal leden te zien en ook de peilingen voor de Tweede Kamer waren niet goed. Het aftreden van Agnes Kant was een dieptepunt.

Dat stond enigzins in contrast met de situatie in Weert. Als een van de weinige SP afdelingen wist Weert te groeien. Van 179 leden in januari van dit jaar tot 192 leden nu eind december. Ook de raadsverkiezingen, waarbij de SP haar drie zetels in de Weerter gemeenteraad behield, waren een positieve opsteker. En drie maanden later tijdens de Tweede Kamerverkieziningen in juni stemde alweer een groter percentage van de Weertenaren op de SP dan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

De SP denkt nu snel de grens van de tweehonderd leden te passeren. “We hoopten eerst dat het dit jaar zou lukken, maar dat wordt krap. We hebben onlangs een ledenwerfactie opgezet die in de laatste weken een deel nieuwe leden heeft opgeleverd. Dus ergens begin 2011 zou het best wel eens zo ver kunnen zijn. Het tweehonderdste lid zal in ieder geval een mooie bos bloemen krijgen” aldus SP bestuurslid Jeroen Goubet.

De ledenaantallen van de SP sinds de oprichting in Weert in 1987:

Ledenontwikkeling SP afdeling Weert 1988 - 2010

Met enige twijfel is de SP de grootste politieke partij in Weert. Alle andere partijen, met uitzondering van D66, maken hun ledenaantallen niet openbaar. Bekend is wel dat de PvdA begin dit jaar rond de honderd leden had. Weert Lokaal had vier jaar geleden zo’n 150 leden. CDA en VVD hebben waarschijnlijk meer dan honderd leden maar maken hun cijfers niet openbaar.

Wederom ledenwinst voor SP Weert
Het jaar 2010 uit het archief van de SP Weert

U bent hier