h

SP stelt kritische vragen over extra steun topvolleybal

10 augustus 2010

SP stelt kritische vragen over extra steun topvolleybal

VC Weert in actie in de nieuwe sporthal 'Aan de Bron'De gemeente Weert heeft besloten om de VC Weert financieel tegemoet te komen omdat zij nog steeds geen hoofdsponsor hebben kunnen vinden. De SP in Weert is kritisch over dit besluit en wil snel een toelichting van de gemeente over de besluiten om de subsidies aan de volleyballstichting eerder en in een keer te verstrekken en om voorlopig geen zaalhuur te berekenen.

De SP stelt onder andere vragen over de precedentwerking en waarom voor topsportclubs niet dezelfde regels gelden als voor de vele amateursportverenigingen in Weert.

De SP heeft bij een eerdere ad-hoc wijziging in het topsportbeleid voor mekaar gekregen dat de financiële coulantie die ten aanzien van (de aan topsport gelieerde) clubs/stichtingen geldt ook van toepassing is voor de vele amateursportverenigingen in onze gemeente. Zij wil weten welke (financiële) gevolgen het zou hebben om de amateurclubs vanaf heden ook de subsidies aan het begin van het seizoen in een keer te verstrekken en om (tijdelijk) geen accomodatiehuur te berekenen. Het stoort de SP dat door de gemeente niets wordt gezegd over de grote(re) waarde die de vele amateursportverenigingen in de gemeente hebben voor veel mensen.

De Weerter SP-ers vragen verder welk toezicht de gemeente heeft gevoerd op het bestuur van de volleybalclub. Zij willen per direct inzicht - desnoods vertrouwelijk - in de kennelijke animo van het bedrijfsleven waarmee meer dan een ton zou worden binnengehaald. De socialisten snappen niet waarom de gemeenteraad is gepasseerd bij een dergelijk besluit. Naar aanleiding van de antwoorden zal de SP haar definitieve standpunt bepalen.

U bent hier