h

Oprichter SP-Weert Harry Bouten overleden

17 augustus 2010

Oprichter SP-Weert Harry Bouten overleden

Harry BoutenTot grote schok en verdriet is Harry Bouten, oud-voorzitter en oprichter van de SP afdeling Weert, zondag overleden. Zonder Harry was er geen basis geweest voor de SP in Weert. Hij heeft een stevig fundament gelegd waarop we hebben kunnen uitbouwen en waarvan we de vruchten hebben kunnen plukken. Harry is 63 jaar geworden.

In 1987 werd Harry op een ledenbijeenkomst door Jan Marijnissen aangewezen als voorzitter en kartrekker in Weert. Harry heeft deze taak meer dan tien jaar vervuld. In 1989 en in 1994 was hij lijsttrekker. Samen met actieve leden als Pierre Everaerts en Mauricio Saez vormde hij in de jonge jaren van de Weerter SP het bestuur.

De strijd voor een actieve SP in Weert was niet gemakkelijk. Vaak stond Harry er alleen voor, maar hij heeft altijd volgehouden en het contact met de mensen vooropgesteld. Mede hierdoor heeft onze afdeling een bestand met een groot aantal loyale leden opgebouwd. Ook hamerde hij altijd op het werken onder de gewone mensen en gaf daarin zelf het goede voorbeeld. Heel veel Weertenaren zullen Harry tussen 1987 en 2005 aan de deur hebben gehad voor een praatje over de buurt of een SP-actie. Met altijd SP-materiaal in de aanbieding.

Begin dit jaar was Harry nog lijstduwer op de kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij verzorgde de opmaak van de maandelijkse nieuwsbrief aan de leden en was altijd beschikbaar voor goede en wijze raad. Helaas heeft Harry door een afnemende conditie al een aantal jaren niet meer zelf kunnen bijdragen aan het wijkwerk waar hij zo aan hechtte.

Wij zijn blij te weten dat hij de afgelopen jaren verschillende malen het werk van de huidige afdeling en de raadsleden positief heeft gewaardeerd. De wijze lessen van Harry zullen bij elke actieve SP-er in het achterhoofd blijven zitten en op moeilijke momenten de juiste richting geven aan de massalijn van onze socialistische partij.

Wij wensen zijn vrouw Lidy, kinderen Sacha en Remco en kleinkinderen veel sterkte bij dit onmetelijke verlies.

Bestuur SP-Weert


Harry Bouten met Ton Mertens op de markt
Harry Bouten met Ton Mertens op de Weerter weekmarkt tijdens de campagne voor de Europese verkiezingen van 2005

Harry Bouten op de markt in Roermond, rond 2001
Harry helpt mee met de lokale SP op de markt in Roermond, ca. 2001

Harry Bouten en het bestuur van de SP in 1999-2000
Het bestuur van de SP in 1999-2000

Harry Bouten tijdens een bestuursoverleg bij Ellen Coenen, ca 2004
Tijdens een bestuursoverleg bij Ellen Coenen, ca. 2004

Harry Bouten tijdens een ledenvergadering in 2001, met Jan Tak
Tijdens een ledenvergadering in 2001, met Jan Tak

Harry Bouten

U bent hier