h

Peperdure bezuinigingsadviseur onaanvaardbaar

4 juli 2010

Peperdure bezuinigingsadviseur onaanvaardbaar

De gemeente wil een dure adviseur inhuren om de bezuinigingen op de ambtenaren te begeleiden. Deze adviseur kost de belastingbetaler € 57.600. Voor een periode van 3 maanden en voor een werkweek van 3 dagen. Reiskosten en BTW niet meegerekend. Omgerekend naar een full-timebaan is dat een jaarsalaris van € 384.000,00. Ruim twee keer de Balkenendenorm, en ook ver boven het salaris van een burgemeester van een middelgrote Limburgse gemeente. De SP is tegen deze geldsmijterij.

Fractievoorzitter Herman Beuvens: "Op het einde van de vorige raadsperiode heeft de raad, unaniem, haar afkeuring uitgesproken over de hoge salarissen die werden betaald aan interim managers voor de 'gebiedsontwikkeling Midden Limburg'. College en ook de Provincie hebben toen toegezegd in het vervolg beter hierop te letten, want uiteindelijk is het wel ons belastinggeld."

De fractie van de SP zet grote vraagtekens bij deze geldsmijterij en de wijze waarop de wethouders van VVD, CDA en WeertLokaal dit door de raad proberen te jassen. Beuvens: "Het college van b&w komt ter elfder ure met dit voorstel. Het is niet besproken en toegelicht met vraag en antwoord in de vakcommissie, maar wordt meteen in de besluitvormende gemeenteraadsvergadering gebracht."

U bent hier