h

Ook verlies in Weert

10 juni 2010

Ook verlies in Weert

In Weert is de SP met 13% van de stemmen de kleinste van de grote partijen geworden. De partij boekte een fors verlies van 6,7%, precies gelijk aan het landelijk gemiddelde. Met 3600 stemmen scoren de socialisten hoger dan bij de raadsverkiezingen van maart, waar ze ongeveer 2000 stemmen kregen, bij een lagere opkomst. De Weerter SP scoort ruim boven het landelijk gemiddelde van 9,9%.

De PVV is de grootste partij bij deze verkiezingen in de gemeente Weert (23%), met vlak daarna de VVD met stemmenkanon Frans Weekers die meer stemmen haalde dan de lijsttrekker. Met die ruk naar rechts is de SP niet blij. De SP werd in Weert de vijfde partij, PvdA en CDA zijn groter. Waar de SP in Weert ruim boven het landelijk gemiddelde scoort, zit de PvdA ruim onder het landelijk gemiddelde. In Nederweert is de SP groter dan de PvdA geworden.

Toch zit de SP niet bij de pakken neer. Er is weer een stijgende lijn te zien voor de partij. Bij de gemeenteraadsverkiezingen scoorde de SP in Weert beter dan landelijk het geval was en nu opnieuw. ‘verlies met een gouden randje’ zoals Emile Roemer het al zei.

Wanneer er inderdaad een rechts kabinet met de PVV erin komt zullen de effecten van het kille beleid dat dat zal inhoud in de komende vier jaren merkbaar worden. De SP blijft strijden voor een sociaal en leuk Weert ook al is dat tegen de stroom in.

De uitslag in de gemeente Weert, per stemburo en per partij (PDF)

U bent hier