h

Ruim helft bewoners heeft overlast van Eindhovenseweg en Ringbaan Noord

3 mei 2010

Ruim helft bewoners heeft overlast van Eindhovenseweg en Ringbaan Noord

Stapvoets rijden op de Ringbaan Noord. Op de achtergrond links huizen aan de Ravenburg en in de verte rechts de rotonde Eindhovenseweg.Vijfenvijftig procent van de bewoners in de Weerter wijk Boshoven die langs de Eindhovenseweg of Ringbaan Noord wonen ervaart geluidsoverlast van deze wegen. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat de SP in april hield.

De SP startte een buurtonderzoek nadat enkele buurtbewoners met de SP contact hadden opgenomen over de toenemende geluidsoverlast van deze wegen. De SP wilde weten of de rest van de buurt ook last had van het geluid, en hoe groot de overlast dan daadwerkelijk was. Ook werd bewoners gevraagd of men ideeën voor maatregelen had. Begin april ging de SP langs de deuren.

De beknopte uitkomst van het onderzoek.

  • In totaal kwamen er 109 reacties. Deze reacties zijn afkomstig uit alle betreffende straten en van bijna alle adressen.
  • Van de 109 bevraagden ervaart iets meer dan de helft (55%) overlast van het verkeer. Van deze 55% vindt 85% dat de overlast is toegenomen.
  • Als oplossing wordt er het meest gepleit voor een geluidsscherm (47%) op enige afstand gevolgd door een geluidswal (29%) en meer beplanting (21%).
  • In de staten langs de Ringbaan-Noord is er vooral in de Meerssenhoven veel overlast, maar ook in de aangrenzende Nieuwenhove. In de Heiligenberg, Maesenburg en Ravenburg gaat wel/geen overlast ongeveer gelijk op. In de Stalberg lijkt weinig geluidsoverlast te zijn.
  • In de straten langs de Eindhovenseweg is er vooral in de Vaalsbroek veel overlast. In de Keverberg en Terborgh gaat wel/geen overlast ongeveer gelijk op. In de Voorburcht en Azaleaweg is weinig overlast. In de Reimersbeek
    en Boshoverweg is er géén overlast.

Stapvoets rijden op de Ringbaan Noord. Op de achtergrond links huizen aan de Ravenburg en in de verte rechts de rotonde Eindhovenseweg.
Stapvoets rijden op de Ringbaan Noord. Op de achtergrond links huizen aan de Ravenburg en in de verte rechts de rotonde Eindhovenseweg.

De bewoners zijn inmiddels geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek. Op dit moment worden de resultaten verder uitgewerkt in een rapport dat de SP binnenkort zal aanbieden aan de gemeente en de wijkraad.

Veel bewoners gaven aan samen met de SP in actie te willen komen voor maatregelen. Wordt dus vervolgd.

Geluidsoverlast Eindhovenseweg en Ringbaan Noord?

U bent hier