h

SP lanceert Herman Helpt

18 februari 2010

SP lanceert Herman Helpt

De SP afdeling Weert lanceert een nieuw onderdeel van haar verkiezingscampagne: Herman Helpt. De lijsttrekker van de SP Herman Beuvens helpt inwoners van Weert aan antwoord op hun vragen aan, problemen met en suggesties voor de gemeente. Herman helpt de mensen door het regeldoolhof heen. Mensen kunnen hun vragen voorleggen via e-mail, internet of de SP-kraam op de markt, maar ook telefonisch of per brief.

SP-lijsttrekker Herman Beuvens: “Als SP willen we dat de gemeente mensen in een zo vroeg mogelijk stadium betrekt bij nieuwe plannen, maar ook dat de problemen van mensen serieus worden genomen. De wateroverlast op Boshoven is hier een goed voorbeeld van. Al jaren hebben mensen daar last van en lopen bij de gemeente tegen een dichte deur op. Wat de SP betreft worden opmerkingen van bewoners serieus genomen, doet de gemeente onderzoek of en zo ja hoe dergelijke problemen opgelost kunnen worden. Nu wordt er pas wat gedaan als bewoners massaal in actie komen.”

Niet alleen moet de gemeente haar oor te luister leggen bij bestaande problemen, nieuwe problemen moeten voorkomen worden. Beuvens: “Bij de ontwikkeling van nieuwe plannen in een wijk moeten bewoners van af het begin betrokken worden. Dit voorkomt dat in een later stadium plannen aangepast moeten worden, is goed voor de betrokkenheid van de bewoners bij hun buurt en maakt nieuwe plannen ook onderdeel van de buurt. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van het groen in de wijk.”

Met Herman Helpt wil de SP voorbeelden van mensen verzamelen van problemen waar de inwoners van Weert tegen aan lopen bij de gemeente. Ook goede suggesties zijn welkom. SP-lijsttrekker Herman Beuvens zal deze mensen van advies voorzien. Mensen kunnen mailen naar hermanhelpt@sp.nl of via /hermanhelpt/. Op deze site zullen de reacties ook worden gepubliceerd (mits mensen hier toestemming voor geven) en het advies van Herman. Op 20 februari zal de SP in haar kraam op de markt ook de mogelijkheid bieden zaken te melden. Bellen kan naar 535983, of schrijven naar SP Weert, Meerssenhoven 20, 6002 XD Weert.

De SP heeft altijd al een hulpdienst gehad om mensen met raad en daad bij te staan. Dus ook na 3 maart.

/hermanhelpt/

U bent hier