h

SP blij om aankoop deel Lichtenberg

26 februari 2010

SP blij om aankoop deel Lichtenberg

Amfitheater van De LichtenbergDonderdag werd bekend dat de gemeente Weert een deel van het Rijksmonument Lichtenbergcomplex heeft aangekocht. De SP is blij met deze ontwikkeling en hoopt op spoedig herstel om het complex te behouden. Daarna moet een zo publiek mogelijk hergebruik mogelijk worden gemaakt, zodat alle Weertenaren er trots op kunnen zijn en ervan kunnen genieten.

De SP heeft zich jarenlang ingezet voor het behoud en herstel van de Lichtenberg. Na de actie van SP, bewoners en betrokken organisaties rond het behoud van Sint Theunis, tegen de plannen van de heer Gordijn, ontstond de stichting Behoud de Lichtenberg. In deze raadsperiode werd de Lichtenberg aangewezen als Rijksmonument.

De Lichtenberg is een complex ván Weert en vóór Weert. Van Weertenaren en vóór Weertenaren. Zo moet het ook blijven, iedereen moet ervan kunnen genieten. Wethouder Harry Coolen verdient een pluim voor zijn inzet, vaak tegen de verdrukking van andere wethouders, belangen, bedoelingen en connecties in. De SP zal zich blijven inzetten voor een hergebruik van De Lichtenberg waar Weert en de Weertenaren trots op kunnen zijn.

U bent hier