h

Verzet tegen stadhuisplannen groeit

7 september 2009

Verzet tegen stadhuisplannen groeit

De weerstand tegen de plannen voor een nieuw stadhuis en appartementen op de hoek van de Wilhelminasingel en de Driesveldlaan groeit. Afgelopen weekend werd bekend dat de PvdA veel conclusies van de SP over de overeenkomsten deelt. Dat bleek uit een eigen brief met daarin een reactie op de overeenkomst van de PvdA.

De PvdA stond voor de vakantie ook al erg kritisch tegen de plannen. Met name vanwege de tien verdiepingen tellende woontoren in het project aan de rand van Fatima. Net als de SP vindt de PvdA dat het ontwerp van het appartementencomplex de uitwerking van de vraag ’ hoe prop ik zoveel mogelijk appartementen op een zo klein mogelijk stukje grond’ lijkt te zijn.

Achter mooie plaatjes gaat een plan vol risico's schuil. Ontwerp van een nieuw stadhuis (links) vanaf de Wilhelminasingel
Achter mooie plaatjes gaat een plan vol risico's schuil. Ontwerp van een nieuw stadhuis (links) vanaf de Wilhelminasingel

Nu deelt de PvdA dus ook op veel punten de kritiek die de SP vorige week had op de overeenkomsten tussen de gemeente en projectontwikkelaars BAM Wilma en Tiberius/Wijnen voor de bouw van het stadhuis en de appartementen met daaronder een parkeergarage.

De VVD was op haar beurt voor de vakantie erg kritisch op het geld dat de gemeente aan BAM geeft om de bouw van haar appartementencomplex rendabel te maken.

Daarmee lijkt het erop dat er een meerderheid in de gemeenteraad kan ontstaan die nee zegt tegen het plan. Alleen het CDA en Weert Lokaal lijken de absurde plannen kritiekloos te slikken.

SP maakt gehakt van overeenkomsten bouw nieuw stadhuis

U bent hier