h

Grote opkomst bij SP actie voor het behoud van buslijn 173 in Leende

22 juni 2009

Grote opkomst bij SP actie voor het behoud van buslijn 173 in Leende

Jan Marijnissen spreekt zo'n 300 mensen toe in LeendeVanmiddag deden diverse bekende SP'ers zoals Jan Marijnissen, Agnes Kant en Emile Roemer in Leende mee aan een actie van de SP afdelingen tussen Weert en Eindhoven om buslijn 173 tussen die twee steden te behouden. Met de komst van een treinstation in Maarheeze willen de Nederlandse Spoorwegen dat deze buslijn opgeheven wordt zodat die geen concurrentie vormt voor het nieuwe station. Mensen in plaatsen langs de route van de buslijn worden daarvan de dupe omdat voor hen het openbaar vervoer in hun dorp verdwijnt.

Tijdens de bijeenkomst werden de mensen in de gelegenheid gesteld de petitie te tekenen voor het behoud van de buslijn 173, deze die even later aan Agnes Kant en Jan Marijnissen werden aangeboden. Zo'n 300 à 400 mensen waren aanwezig bij het protest.

Tevens spraken Helen Vereijken uit Leende, die de actie startte in Leende, de wethouder van de gemeente Heeze-Leende dhr. Van Bree, SP Tweede Kamerlid Emile Roemer en Jan Marijnissen. Het geheel werd voor en na de toespraken voorzien van een muzikale omlijsting en er werd SoeP aan de mensen uitgedeeld.

SP ledenwerkgroep Cranendonck start binnenkort met een enquête. Dit vanwege uitspraken van Ruud Liebregts, Secretaris van Stichting station Maarheeze, onlangs in de Grenskoerier. Hij gaf aan dat de mensen die gebruik maken van buslijn 173 vooral doorreizen. Volgens Liebregts hebben zeker negen van de tien reizigers het centrum van Eindhoven als bestemming of gaan van daaruit verder met stadsbus of trein. De SP trekt deze cijfers in twijfel en gaat het daarom zelf onderzoeken.

Daarnaast wil de SP Cranendonck het samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) zo helpen om meer inzicht te krijgen in de reisdoelen en bestemmingen van de passagiers van buslijn 173.

Jan Marijnissen over het behoud van de buslijn
Meer over de actie op de website van de SP ledenwerkgroep Cranendonck

U bent hier