h

Nieuwsbrief aan de bewoners van de bloemenbuurt, maart 2009

1 maart 2009

Nieuwsbrief aan de bewoners van de bloemenbuurt, maart 2009

Hieronder de tekst van de nieuwsbrief van het comité aan de bewoners van de Bloemenbuurt, maart 2009

Nieuwsbrief wateroverlast Maart 2009

Geachte bewoners,

Op 14 januari van dit jaar hebben bewoners van de Bloemenbuurt de resultaten van de peiling naar wateroverlast in hun buurt aangeboden aan de gemeente Weert.
In een vol Kwintet nam wethouder Sijben het rapport in ontvangst.
Het comité dat bestaat uit bewoners en ondersteund wordt door de Socialistische Partij, Wijkraad Boshoven, Buurtvereniging “Bosseve” en het Servicebureau Woonconsumenten Limburg, gaf de wethouder een dweil met een knoop erin mee om hem te herinneren aan de bewoners van de Bloemenbuurt en de wateroverlast die zij ervaren.
In zijn antwoord gaf de wethouder onder andere aan, dat hij vóór april met een reactie zal komen op de aanbevelingen die in het rapport zijn vermeld.
In dagbladen en weekbladen was er gelukkig volop aandacht voor dit hernieuwde initiatief vanuit de Bloemenbuurt.

Deze Nieuwsbrief informeert u over het vervolg.
Om te beginnen wil het comité iedereen van harte bedanken die op 14 januari bij de aanbieding van het rapport in het Kwintet waren en ook degenen die erbij hadden willen zijn maar zich om reden hadden afgemeld.
Ook complimenteert het comité de gemeente. Niet alleen vanwege de toezeggingen op de avond zelf maar vooral om de snelle acties die ondernomen zijn.
Al heel snel heeft de gemeente de Grontmij opdracht gegeven peilputten aan te leggen en onderzoek te doen naar het functioneren van het drainage systeem.
De eerste resultaten zijn er al. Zo worden straatkolken en riolering geïnspecteerd en schoongemaakt.

De opdracht aan de Grontmij moet vóór april van dit jaar uitmonden in een plan van aanpak. Dit plan van aanpak wordt begin april besproken door alle betrokken partijen met vertegenwoordigers van de gemeente en Wonen Weert. Meteen na dit gesprek zal het comité u informeren over toezeggingen van de wethouder, aanpak van de problemen en alles wat voor u in deze kwestie van belang is.

Tot slot roepen wij u op om uw klachten over wateroverlast te blijven melden. U kunt dat doen bij de servicelijn van de gemeente. Telefoonnummer 575275.
Ook kunt u uw melding mailen naar het comité: bloemenbuurt@gmail.com
Of naar: www.weert.sp.nl/wateroverlast
Of u meldt uw klacht bij De Wijkraad Boshoven. De Wijkraad houdt iedere donderdag van 15.00 tot 18.00 uur spreekuur in het Kwintet.

Met vriendelijke groeten,
Comité Wateroverlast Bloemenbuurt

U bent hier