h

Thuiszorgwerkers en SP‘ers bezetten stadhuis

12 juni 2008

Thuiszorgwerkers en SP‘ers bezetten stadhuis

SP'ers en thuiszorgmedewerkers bezetten het stadhuisZo’n dertig thuiszorgmedewerkers, SP’ers en sympathisanten verzamelden zich gisterenmiddag in het stadhuis van Weert. Gelijktijdig met het debat in de Tweede Kamer over de thuiszorg werd er in Weert en tien andere steden in Nederland op deze manier aandacht gevraagd voor de puinhoop in de thuiszorg.

Tijdens de bezettingen werden aan wethouder Coolen van welzijn symbolisch de 85.000 handtekeningen overhandigd die zijn geplaatst onder de petitie ‘Ja tegen goede thuiszorg en Nee tegen duizenden ontslagen’. Zelfs een delegatie stakende buschauffeurs uit het streekvervoer kwam langs om de bezetters, onder wie SP-Kamerlid Paul Lempens, een hart onder de riem te steken.

Sinds de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verkeert de thuiszorg in crisis. Een groot deel van het personeel dreigt zijn baan te verliezen als het niet instemt met een lager salaris, soms wel 25 procent minder.
Mensen die zorg nodig hebben, krijgen minder of helemaal geen zorg meer. De verhoudingen tussen gemeenten en zorgaanbieders staan op scherp, er dreigen rechtszaken, de eerste wordt al gevoerd.

Maar ook de thuiszorgmedewerkers zelf komen in actie. In Weert heeft het comité ‘Stop uitverkoop thuiszorg Weert’ het al voor elkaar gekregen dat een salarisverlaging van 25 procent niet doorgaat. Ook voor de thuiszorgcliënten zijn in Weert al de eerste overwinningen binnen gehaald.

Wethouder Coolen benadrukte gisteren nogmaals dat hij de problemen serieus neemt en ermee aan de slag gaat. De SP en het comité houden de vinger aan de pols.

SP'ers en thuiszorgmedewerkers bezetten stadhuis SP'ers en thuiszorgmedewerkers bezetten stadhuis SP'ers en thuiszorgmedewerkers bezetten stadhuis SP'ers en thuiszorgmedewerkers bezetten stadhuis SP'ers en thuiszorgmedewerkers bezetten stadhuis SP'ers en thuiszorgmedewerkers bezetten stadhuis SP'ers en thuiszorgmedewerkers bezetten stadhuis SP'ers en thuiszorgmedewerkers bezetten stadhuis SP'ers en thuiszorgmedewerkers bezetten stadhuis

Waardevolle toezeggingen wethouder en TML op avond thuiszorg: overwinningen voor medewerkers en cliënten
Lees meer op de website van het comité: www.stopuitverkoopthuiszorgweert.nl

U bent hier