h

ROOD deelt flyers uit vóór goed onderwijs

17 maart 2008

ROOD deelt flyers uit vóór goed onderwijs

ROOD tegen de ophokplichtDe middelbare scholieren van de Philips van Horne Scholengemeenschap in Weert werden vandaag getrakteerd op een ROOD-flyer tegen de zogenaamde ‘1040 uren-norm’.De pamfletjes waren vlak voor het begin van de eerste schooldag in de week binnen de kortste keren op.

ROOD en de SP zijn het niet eens met de 1040-uren norm die het kabinet wil. De norm houdt in dat scholen verplicht zijn hun leerlingen per jaar 1040 uren les te bieden. Maar door te weinig personeel kan die norm onmogelijk gehaald worden. In de ‘lege’ uren moeten de leerlingen evengoed in de klas zitten en maar iets van zelfstandig werk gaan doen. Vandaar dat ROOD en de scholen spreken over een ophokplicht.

De 1040 uren norm leidde een paar maanden terug tot veel protest. Ondanks dat protest hield de regering krampachtig vast aan haar norm. Maar met een draai van coalitiepartij PvdA in de Kamer onlangs, de partij was eerst vóór de plicht en nu ertegen, lijkt er licht aan het einde van de tunnel. CDA-staatssecretaris van onderwijs, Van Bijsterveldt laat een onderzoek in stellen of haar norm haalbaar is. En omdat ROOD en de scholen al weten dat dit niet het geval is, kan het niet anders dan dat de norm van de baan gaat. De regering kan beter inzetten op maatregelen die de problemen écht oplossen, zoals meer leraren, betere salarissen, schaalverkleining en minder managers aan de top.

De leerlingen van de Philips van Horne waren het vanochtend in ieder geval eens met de SP. Tijdens de topdrukte aan de schoolpoort voor het begin van het eerste lesuur waren de folders binnen enkele minuten op.

ROOD tegen de ophokplicht

Een oplettende conciërge wees ROOD erop dat niet alle jeugd de flyer na het lezen in de jaszak stopte, maar de stoeptegels in het fietsenhok ermee versierde. Uiteraard ruimde ROOD de blaadjes netjes op om de poetsploeg van de Philips van Horne geen extra werk te bezorgen.

De website van ROOD Weert

U bent hier