h

Ledenvergadering (her)kiest bestuur en onderschrijft doelen voor 2008

15 januari 2008

Ledenvergadering (her)kiest bestuur en onderschrijft doelen voor 2008

Ledenvergadering 2008Gisteravond organiseerde de SP afdeling Weert haar jaarlijkse ledenvergadering in het Kwintet te Boshoven. Naast een terugblik op 2007 was het woord vooral aan de leden om het afdelingsbestuur te (her)kiezen, en te discussiëren over de doelen voor 2008 en verder.

Zo’n dertig SP-ers kwamen bij elkaar in het Kwintet. Na een welkomstwoord door afdelingsvoorzitter Jeroen Goubet werd er even stilgestaan bij de perikelen waar de SP landelijk in 2007 mee te maken kreeg. Hoewel de ledenvergadering over de afdeling Weert gaat, werd door SP-kamerlid Paul Lempens het een en ander uitgelegd. Het niet doorgaan van regeringsdeelname in het kabinet en de provincies, de flink gegroeide SP-fractie die zijn draai nog moest vinden, en vervolgens de perikelen rond eerste kamerlid Yildirim, het partijblad de Tribune en de positie van Jan Marijnissen. Daarbij gaven de media regelmatig een flink vertekend beeld van deze zaken. Maar de SP zou de SP niet zijn als daar niet openlijk over gepraat kon worden. En dat gebeurde dan ook.

Toch heeft de afdeling Weert geen last gehad van de negatieve publiciteit. Tegen de trend in steeg het ledental van de afdeling namelijk, al was dat niet zo veel als in voorgaande jaren. Maar het is niettemin bewijs voor een goed contact met de leden, die de afdeling met al hun vragen weten te vinden.

En in Weert kreeg de SP in 2007 ook veel positieve dingen voor elkaar. Jeroen Goubet somde in een terugblik kort de belangrijkste wapenfeiten van het jaar op. Dit verhaal is ook op deze website terug te vinden.

Jeroen Goubet blikt terug op 2007
Jeroen Goubet blikt terug op 2007

Alvorens het bestuur werd gekozen was er een woord van dank voor de vetrekkende bestuursleden Ellen Coenen, Angela Geurts en Jos Smeets. Vertrekkend penningmeester Ellen Coenen werd extra in het zonnetje gezet, omdat zij na tien jaar afscheid neemt van het bestuur. Ellen was niet alleen penningmeester, ze was vaak ook de drijvende kracht in de afdeling. Op momenten dat zaken wat moeilijker liepen pakte ze de telefoon en belde de betrokkenen op, en ze stond altijd klaar om actie te voeren op de markt of in de wijk. Uiteraard gaat ze hiermee in de toekomst gewoon door, net als de andere vertrekkende bestuursleden.

Een dankwoord aan vertrekkend bestuurslid Ellen Coenen
Een dankwoord aan vertrekkend bestuurslid Ellen Coenen

En natuurlijk mag een bloemetje plus een klein presentje niet ontbreken
En natuurlijk mag een bloemetje plus een klein presentje niet ontbreken

Paul Lempens bedankt vertrekkend bestuurslid Angela Geurts
Paul Lempens bedankt vertrekkend bestuurslid Angela Geurts

Na dit afscheid nemen was het tijd om het nieuwe bestuur te kiezen. Bij de SP mag iedereen zich kandidaat stellen voor een bestuursfunctie. Drie Weerter leden maakten dan ook van deze gelegenheid gebruik. Na gesprekken eerder met zittende bestuursleden, werden alle drie gisteravond voorgedragen voor het nieuwe bestuur.

Om het vlot en gemakkelijk te houden werden de bestuursleden middels handopsteken gekozen. De voorzitter en organisatiesecretaris worden in functie gekozen, het voltallige bestuur als geheel. Voorzitter Jeroen Goubet werd unaniem herkozen, de nieuwe organisatiesecretaris Paul Lempens werd unaniem gekozen. Vervolgens werd het voltallige bestuur met één stem tegen gekozen.

Het nieuwe bestuur van de SP afdeling Weert bestaat uit de zittende bestuursleden Jeroen Goubet (voorzitter), Lin Franssen (leden), Herman Beuvens (fractievoorzitter gemeenteraad), Ger Schappin (Hulpdienst), Hennie Beliën (Cranendonck) en Riya Geboers (algemeen bestuurslid). Nieuw gekozen werden Paul Lempens (organisatiesecretaris), Henny Schappin-Vervuurt (penningmeester) en Faisal Nasser (algemeen bestuurslid).

Het nieuwe bestuur stelt zich voor
Het nieuwe bestuur stelt zich voor. Vlnr. Henny Schappin, Riya Geboers, Herman Beuvens, Faisal Nasser, Ger Schappin, Jeroen Goubet en Lin Franssen. Niet op de foto: Paul Lempens en Hennie Beliën

De tweede helft van de ledenvergadering stond geheel in het teken van vooruit kijken. De SP vindt dat in 2008 verwachtingen meer dan ooit waargemaakt moeten worden, en ook in Weert heeft de afdeling zich een aantal concrete doelen gesteld. Nieuwbakken organisatiesecretaris Paul Lempens leidde een uitgebreide discussie over dit onderwerp. Vragen uit de zaal werden beantwoord, en leden konden ook met elkaar in discussie.

Leden in gesprek na afloop van de vergadering

Leden in gesprek na afloop van de vergadering
SP-ers met elkaar in gesprek na afloop van de vergadering

Duidelijk werd dat de leden de doelen voor 2008 onderschrijven, en vooral aan de slag willen gaan. Met de vele positieve reacties gisteravond moet dat zeker lukken!

Het jaar 2007 uit de archieven van de SP Weert

U bent hier