h

Begroting doorstaat helaas wéér niet toets der kritiek SP

9 november 2007

Begroting doorstaat helaas wéér niet toets der kritiek SP

geldGisteravond behandelde de gemeenteraad de begroting voor 2008 zoals die door het college van B&W is opgesteld. Omdat het een uitwerking betreft van een coalitieprogramma dat de SP niet steunt, kon de SP helaas niet instemmen met de begroting.

De afwijzing kwam de partij op flink wat kritiek van PvdA raadslid Heijmans en Weert Lokaal fractievoorzitter Litjens te staan.

Dat terwijl de SP op twee na vóór alle 24 ingediende moties, en op vier na vóór alle 12 ingediende amendementen stemde.

De SP stemde tegen een motie waarin Weert Lokaal een bezuinigingsvoorstel deed volgens de ‘kaasschaafmethode’. Een algemene bezuiniging van 5% op alle niet-materiële kosten. De SP vindt dat je beter na moet denken over bezuinigingen omdat een algemene maatregel wel eens op verschillende terreinen tot problemen kan leiden. Ook een motie van Kernpunt om bewoners van kerkdorpen compensatie te geven voor het gebruik van de milieustraat omdat ze verder moeten rijden om hun afval kwijt te kunnen kon niet op steun van de socialisten rekenen.

Vier van de zes door de SP (mede) ingediende moties werden overgenomen door het college of aangenomen door de raad, en drie van de vijf door de SP (mede) ingediende moties werden aangenomen door de raad.

De moties, amendementen, en inbreng tijdens de algemene beschouwingen van de SP
Stemverklaring waarom de SP tegen de begroting stemde
Begrotingsbehandeling nieuwe stijl
Heijmans snapt het wéér niet!

U bent hier