h

SP: verkeersveiligheid industrieterrein Leuken-Noord verbeteren

29 oktober 2007

SP: verkeersveiligheid industrieterrein Leuken-Noord verbeteren

De verkeersveiligheid op de Graafschap Hornelaan en Risseweg op het industrieterrein Leuken-Noord is volgens de SP ernstig in het geding. Werknemers van De Risse moeten levensgevaarlijke capriolen uithalen om op hun werkplek te komen.

De problemen ontstaan vooral door geparkeerde vrachtwagens die goederen laden en lossen bij de bedrijven aldaar. Op de hoek van de twee straten, en op de dagen maandag en dinsdag is het probleem het grootst zo blijkt uit onderzoek van de SP.

De SP wil graag dat het college eerst gaat praten met ondernemers langs de twee wegen, misschien kan het probleem gemakkelijk opgelost worden. Als dit niet mogelijk blijkt dan vindt de SP dat er verkeersmaatregelen genomen moeten worden. Er zou bijvoorbeeld gedacht kunnen worden aan het aanleggen van parkeerhavens voor (vracht)wagens, waardoor de weg beter toegankelijk blijft.

De SP stuurde een brief met vragen aan het College. De kwestie zal in de eerstvolgende commissievergadering besproken worden.


Aan het College van B&W van de gemeente Weert
Kopie gemeenteraad

Betreft: Verkeersveiligheid industrieterrein Leuken-Noord

Weert, 26 oktober 2007.

Geacht college,

De Graafschap Hornelaan is de belangrijkste, en daardoor ook vaak drukke toegangsweg tot het industrieterrein Leuken-Noord. Op dit industrieterrein zijn ook de Risse-bedrijven gevestigd. Vooral ‘s morgens tussen 7.00 uur en 8.00 uur en zeker nu in de donkere wintertijd, als de mensen van de Risse naar het werk moeten, ontstaan daar gevaarlijke situaties. Het is daar dan zo druk met vrachtwagens dat de mensen met
fietsen,scootmobielen en 45 km/h wagentjes tussen het verkeer door moeten slalommen.

Naar aanleiding van deze situatie wil de SP u het volgende vragen:

  • Is de boven geschetste situatie bij u bekend?
  • Bent u ook van mening dat dit een gevaarlijke situatie is vooral voor de vaak mindervalide verkeersdeelnemers?
  • Bent U bereid met de ondernemers langs de bovengenoemde invalsroute naar de Risse-bedrijven in gesprek te gaan over dit probleem, of wellicht zonodig infrastructurele maatregelen te onderzoeken?
  • Er is slechts een toegangsweg naar de Risse. Is er een plan van aanpak indien in geval van een ramp de Risse-bedrijven moeten worden ontruimd?

Met vriendelijke groeten,

H. Beuvens
J. Tak

U bent hier