h

SP wil weten hoe generaal pardon in Weert ingevuld gaat worden

14 juni 2007

SP wil weten hoe generaal pardon in Weert ingevuld gaat worden

Actieposter van de SP vóór een generaal pardonDe SP is blij met het kabinetsbesluit voor een generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers die onder de oude vreemdelingenwet vallen. Ook in Weert zullen er vast een aantal mensen wonen die onder deze regeling vallen. De SP wil van B&W weten wat de situatie van deze mensen is, en welke stappen het college hieromtrent in de komende maanden gaat zetten.

De brief van de SP aan het college:


Aan het College van B&W van de gemeente Weert

Betreft: schriftelijke vragen op basis van art. 40 RvO met het verzoek om mondelinge beantwoording: pardonregeling

Weert, 12 juni 2007

De SP is blij met het kabinetsbesluit voor een generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers. In de samenleving bestaat er brede steun voor deze regeling.

Ook al zitten er nog wel enkele forse haken en ogen aan de regeling, op dit moment overheerst de opluchting. Wij willen weten hoe de situatie voor deze gezinnen is en welke stappen het college hieromtrent in de komende maanden gaat zetten.

  • Hoeveel mensen / gezinnen in de gemeente Weert komen naar de inschatting van uw college in aanmerking voor de pardonregeling?
  • Welke maatregelen gaat uw college nemen om de mensen te ondersteunen bij het opbouwen van een bestaan hier?
  • Is het uw college al bekend voor hoeveel extra middelen de gemeente Weert in aanmerking komt om de gepardonneerde mensen / gezinnen te ondersteunen?
  • Gaat het hierbij om geoormerkt geld?
  • Welke concrete inspanningen gaat u verrichten om deze mensen aan het werk te helpen?
  • Van de gemeenten wordt gevraagd af te zien van noodopvang voor mensen die niet onder het generaal pardon gaan vallen. Volgens staatssecretaris Albayrak zal het geen probleem opleveren. Zij is optimistisch gestemd over de te nemen maatregelen: mensen die niet onder het pardon vallen zullen worden uitgezet, de gemeenten mogen hen geen onderdak meer geven. Het is niet voor iedereen meteen duidelijk of hij /zij wel of niet onder het pardon valt. Zo hebben niet alle uitgeprocedeerden steeds in een gemeentelijke noodopvang gezeten, maar b.v. bij particulieren ingewoond. Wat is de situatie in Weert in dit opzicht?

Met vriendelijke groeten,

Rudy Nordhausen
Fractie SP

Motie SP en PvdA voor oproep tot generaal pardon aangenomen

U bent hier