h

Excursie rond de Moeselpeel.

14 april 2007

Excursie rond de Moeselpeel.

Géén weg langs de MoeselpeelIn samenwerking met het buurtcomité Moesdijk en Staatsbosbeheer organiseert de SP op zaterdag 28 april een excursie rond de Moeselpeel en het buurtschap Moesdijk. Het gebied wordt bedreigd door het mogelijke verleggen van de N280 (Roermondseweg) hiernaartoe. Met de excursie willen de betrokken partijen duidelijk maken wat voor ernstige gevolgen een nieuwe weg voor mens en natuur in deze omgeving zou hebben.

De SP en het buurtcomité Moesdijk zijn fel tegen een nieuwe weg. Beiden zetten grote vraagtekens bij het nut en de noodzaak van deze weg. Middels een excursie willen de SP en het buurtcomité iedereen laten zien dat de zorgen niet zonder reden zijn.

De excursie is vrij toegankelijk, en wordt verzorgd door leden van het buurtcomité. Ook is er begeleiding door een gids van Staatsbosbeheer. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De tocht vertrekt op zaterdag 28 april om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats van het DESM-terrein aan de Koekoeksweg in Weert, en zal zo’n anderhalf uur duren. De wandeling voert door het buurtschap Moesdijk, langs de Koots- en Moeselpeel, en een deel van de bestaande Roermondseweg. Na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie in de kantine van voetbalclub DESM. Er zijn geen kosten aan de excursie verbonden.

bordje van Staatsbosbeheer aan de rand van de Moeselpeel

Actiesite: 'Géén weg langs de Moeselpeel!'

U bent hier