h

SP stelt vragen over brandveiligheid kamerwoningen.

2 december 2006

SP stelt vragen over brandveiligheid kamerwoningen.

 nieuwsweert.nlIn een brief aan het college van B&W heeft de SP vragen gesteld over de brandveiligheid van kamerwoningen in Weert. Dit naar aanleiding van een recente brand in een kamerappartement boven Lunchcafé ’t Morregat.

De brief van de SP aan het college:

(Brand)veiligheid kamerwoningen

Aan het College van B&W van de gemeente Weert
Kopie aan de raad

Weert, 1 december 2006

Geacht College,

In de gemeente Weert zijn er meerdere panden waar kamers worden verhuurd. Onder andere aan de Maaseikerweg, Korenmarkt, Beekstraat, Biest, Coenraad Abelstraat en aan de Rietstraat.
Enkele weken geleden was er een brand in een kamer boven lunchcafé ’t Morregat aan de Beekstraat. In het verleden zijn er vaker incidenten geweest in het inmiddels gesloten pand Kirkels aan de Parallelweg. Hiervoor hebben wij eerder aandacht gevraagd.

Wij hebben zorgen over de (brand)veiligheid van de panden in Weert waar kamers worden verhuurd. Twee vragen derhalve, met het verzoek hierop afdoende te antwoorden.

  • Is het mogelijk om het rapport van de brandweer en/of de technische recherche over de oorzaak van de brand in de Beekstraat te krijgen?
  • Voert de gemeente Weert, in naleving van het Bouwbesluit 2003, een actief controle- en handhavingsbeleid bij kamerverhuurbedrijven?

Fractie SP afdeling Weert

U bent hier