h

SP wint scholierenverkiezingen Weert !

22 november 2006

SP wint scholierenverkiezingen Weert !

In Weert heeft de Socialistische Partij de scholierenverkiezingen gewonnen. Met 23,02 % van de stemmen is zij groter dan de nummer twee, de Partij voor de Vrijheid (18,85%).

De scholierenverkiezingen zijn een ‘schaduwverkiezing’ die sinds 1963 de dag vóór de echte verkiezingen op middelbare scholen wordt gehouden. Zo ook in Weert op de Philips van Horne en het Bisschoppelijk College. Bij de scholierenverkiezingen komen vaak trends naar voren die indicatief zijn voor de echte verkiezingen de volgende dag.

De gemiddelde uitslag van Weert is te vinden op de site van de scholierenverkiezingen.

Op de Philips van Horne werd de SP de grootste partij met op de kop af een kwart van de stemmen. Op het Bisschoppelijk College ging de PvdA (19,76%) de SP (19,06%) nét voor als grootste partij. Op beide scholen scoorde de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders respectievelijk een tweede en derde plaats. Op de Philips met 20,46% en op het College met 15,29% van de stemmen.

Het CDA, dat waarschijnlijk de grootste partij wordt in de echte verkiezingen scoort middelmatig op de twee Weerter scholen.

De jeugd heeft de toekomst!

Het gemiddelde resultaat in Weert

Het resultaat van de Philips van Horne

het resultaat van het Bisschoppelijk College

U bent hier