h

Tien weken in Iraaks Koerdistan

16 september 2006

Tien weken in Iraaks Koerdistan

Maandag 18 september geven Faisal Nasser en Riya Geboers een lezing in de activiteitenruimte van de bibliotheek Weert over hun verblijf in Koerdistan en Irak van 16 maart tot 24 mei van dit jaar. De lezing vindt om 19.30 uur plaats in de Openbare Bibliotheek Weert aan de Wilhelminasingel 250.


Foto: Rya geboers

Nasser is van origine afkomstig uit Irak, woont in Weert en is actief voor het Iraaks Platform. Geboers is van origine Nederlandse, werkzaam als bibliothecaris en vrijwilliger bij het Iraaks Platform. Ze zijn beide lid van de SP. Samen hebben ze Irak al eerder, in 2004, bezocht.

De actualiteit lijkt de geschiedenis in een mum van tijd te achterhalen.Toch is dat niet zo. Mensen blijven mensen, ongeacht de wisselende en moeilijke omstandigheden waarin ze leven. Tijdens hun verblijf van 10 weken hebben Nasser en Geboers in Shaqlawa gewoond, een stadje in Noord-Irak en ze reisden naar de steden Erbil en Suleymania, waar ze vrijwilligerswerk hebben gedaan bij Tammuz, een organisatie voor sociale ontwikkeling.Ze hebben veel mensen ontmoet. Nasser is ook doorgereisd naar Bagdad en het zuiden van Irak. Tijdens hun verblijf hebben ze ervaren hoe het dagelijkse leven nu is in Irak.

Voor meer informatie
Faisal Nasser: 0495-521935, e-mail: f.nasser@home.nl
Riya Geboers: 0495-545595 of 06-10727542, e-mail: riyageboers@wanadoo.nl

Een artikel in het SP-ledenblad 'de Tribune'over de reis van Faisal Nasser en Riya Geboers

U bent hier