h

Fusie ziekenhuizen M-Limburg voorlopig afgewend

22 augustus 2006

Fusie ziekenhuizen M-Limburg voorlopig afgewend

Het St. jans Gasthuis in WeertDe ziekenhuisdirecties in Weert en Roermond hebben besloten om voorlopig geen besluit te nemen over een fusie. Ze wachten eerst nader onderzoek naar 'meerdere opties voor samenwerking in de toekomst' af. De SP, die de afgelopen weken actie voerde voor het behoud van het ziekenhuis in Weert is verheugd, maar blijft alert op het vervolg van de samenwerkingsplannen.

SP-voorzitter Paul Lempens: "Een verstandig besluit van de directie. Er is grote onrust ontstaan door deze plannen. Wij hebben als SP landelijk en lokaal de tegenstand laten zien. Nu de besluitvorming is uitgesteld is er de kans om rustig een beter en voldragen voorstel voor samenwerking uit te werken. Want er moet wel iets gebeuren om de zorg in Weert en Roermond niet alleen te behouden, maar zeker ook te verbeteren. Daarom gaan we door met onze actie voor het behoud van goede ziekenhuiszorg in onze regio."

De SP verwacht dat het ziekenhuis en de Cliëntenraad de bevolking vanaf nu zal betrekken bij mogelijke andere samenwerkingsplannen.Het antwoord van het college van B&W aan de SP naar aanleiding van vragen over de ziekenhuisfusie

U bent hier