h

Inlossen schuld aan skateboarders

27 maart 2006

Inlossen schuld aan skateboarders

PinnacleEr is een kleine groep jongeren en jeugdigen die op dit moment de skateboardsport beoefent, zo stelt een enquête van de gemeente Weert onder scholieren. Naar de mening van de SP kan en mag dit niet betekenen dat er niet onverdroten verder wordt gegaan met een spoedige realisatie van een nieuwe plek voor jonge skateboarders in Weert.

26 maart 2006

Aan de gemeenteraad en B&W van Weert

Skateboard-voorziening

Geachte raad, geacht College,

Er is een kleine groep jongeren en jeugdigen die op dit moment de skateboardsport beoefent, zo stelt een enquête van de gemeente Weert onder scholieren. Naar de mening van de SP kan en mag dit niet betekenen dat er niet onverdroten verder wordt gegaan met een spoedige realisatie van een nieuwe plek voor jonge skateboarders in Weert.

Op het moment dat er een mooie plek is waar men mekaar kan ontmoeten en met sport en cultuur bezig kan zijn trekt dat vele jongeren uit Weert en de regio aan. Dat heeft Pinnacle jarenlang bewezen. Begonnen met slechts enkele tientallen jongeren, groeide het uit tot een plek waar honderden skateboarders wekelijks van gebruik maakten.

Op het moment dat er een nieuwe skateboardontmoetingsplek wordt gerealiseerd die aansluit bij de beleving van jongeren zoals dat bij Pinnacle kon, zal dat gegarandeerd een stimulans voor vele jongeren uit de gemeente betekenen om met de skateboardsport en –cultuur kennis te maken en op een positieve manier aan de slag te gaan.

De gemeente Weert heeft hier naar onze mening een grote verantwoordelijkheid. Ten eerste vanuit haar beleidsuitgangspunt om te streven naar een goed klimaat voor jongeren. Ten tweede omdat zij mede verantwoordelijk is voor de uiteindelijke sloop van de Pinnacle-hal aan de Straevenweg. Daarmee heeft de gemeente Weert een ereschuld in te lossen.

Dat er zo een mooie broedplek en ontmoetingsplek zoals die op de Straevenweg was weer zal ontstaan, ligt niet in de lijn der verwachting, helaas. Maar met alle skateboardende jongeren die er over zijn moet, in samenwerking met de skatevereniging, uiterlijk volgend jaar een plek gerealiseerd zijn. Dat is de inzet van de SP en, naar wij hopen, ook van de gemeente Weert. Graag uw reactie.

Paul Lempens
Rudy Nordhausen

rood.weert.sp.nl

U bent hier